Представяме историите на българските автори, участници в платформата gallery28online.com. На фокус: Дияна, която стои зад бранда ГОЗБАНИЦА ❤️

🔹1.Представи се.

Зодия Близнаци, креативна и чувствителна душа. Името ми е Дияна, израснала съм в Пловдив – най-вдъхновяващия за изкуство град в България! В разцвета на силите си съм и въпреки, че всяка година ставам все “по-уседнала” не спирам да мечтая, да искам да създавам, да творя и да предизвиквам себе си!  Занимавам се с маркетинг и реклама от 10 години, душата ми ври и кипи за различни брандове. Но, когато си създадеш свой е още по-хубаво 🙂 Грижиш се с истинска любов и внимание за него, гледаш го как расте, учиш го да се откроява с ценности и мисия. Учиш го да дава добрия пример!

Пожелавам си да растем заедно и през 2021 година:)

🔹2.Какво те вдъхнови да създадеш бранда…?

Вдъхновението за бранда дойде като естествено продължение на родила се идея една сутрин в квартирата ми в София през 2018 г.

По същото време бях част от бизнес академия 9 Academy и всеки от групата имаше задача да създаде продукт.

И Еврика: “Првърнах готварската си престилка от пазител на чистите дрехи по време на готвене в пазител на любим вкус от моето детство – домашно приготвената баница на моята майка”.

Първият модел носи името “Канатица”, вдъхновен от българските мотиви за народ, род и семейство и текстовете на домашни готварски рецепти. Дизайнът е създаден в отговор на уважението ми към семейните кулинарни традиции и гозби, които приготвяме на празничната трапеза у дома за Коледа и Нова Година! Четрният цвят от визията на продукти с марка ГОЗБАНИЦА говорят за здравина, качество и сериозност. Черното за мен е смивол на свързаност между поколенията. Връзка с автентичното-старо и модерното-ново. Ако погледнем от бзинес гледна точка, причината да повярвам в продукта и да го развия до български бранд на пазара е следствие на две прозрения.

Пъровто прозрение беше, че ние българите обичаме все още да приготвяме у дома български гозби и сме обърнали поглед към родното последните години. В търсене сме на съчетание на автентично и съвременното в сърецето на дома.

Второто прозрение беше за нарастващ % на търсене на hand printed & painting изделия от текстил за дома, наличие на слаба продуктова диференциация и липса на емоционална стойност от притежанието на готварска престилка за дома и покупка на униклаен подарък.

Опирайки си на тези две прозрения за навиците и желанията на съвремения българин, реших че с всеки продукт с марка ГОЗБАНИЦА ще даваме стойност на хората и ще ги превръщам в посланици на бългасрките кулинарни традиции в тяхните домове. Стойността ни е в това, че: 

Предлагаме продукт с уникална идея.

Свързваме автентичното-старо с модерното-ново.

Подаряваме радост за готвачите у дома.

Съхраняваме кулинарните традиции и гозби.

Подаваме ръка на новобранците в готвенето.

 

 

🔹3.Какво послание искаш да остави у хората?

Посланието на ГОЗБАНИЦА е за опазване и съхраняване на автентичното за поколенията, и пренасянето му в съвремения дом, култура и навици на кулинарите у дома. Чрез всеки продукт с марка ГОЗБАНИЦА призоваваме хората да влезнат в ролята на посланици на българските кулинарни гозби и семейни рецепти. Гозбаница е тук, за да подарява 100% български авторски продукти, кулинарно щастие, народно творчество и да подава ръка на новобранците в готвенето.

🔹4.Кое ти дава смисъл да продължаваш да създаваш?

Като човек, който обича да създава вярвам, че ние хората се раждаме с това чувство и с годините разбираме, колко всъщност е важно за нашето пълноценно същестуване. Аз открих своя личен смисъл в ГОЗБАНИЦА, тя ме вдъхновява да същестувам заедно с всичко хубво и лошо в  моя живот! Друг изключително важен двигател, който кара ГОЗБАНИЦА напред са клиентите ни, тези които ни се доверяват, и ни допускат в сърцата и домовете им. Опитвам се да влагам сърце във всеки един детайл и мнозина го виждат и оценяват. В това е смисъла!

🔹5.Защо предпочете да останеш и да твориш в България?

В България последните години според мен нещата се подобряват от гледна точка на подаване на ръка, иновации, реализирани идеи, общности! И вярвам, че всеки ден възможностите за младите и креативни хора растат, но е нужно постоянство и упорит труд, за да превърнеш една идея в работещ продукт и марка. Светът се променя и тази година беше още един пример за това, как всъщност не чуждото, а родното и българското е най-важно за нас като народ, род и семейство! И тук идва мисията на всеки бълагрски творец, да го съхрани и предаде за поколенията! Затова и ГОЗБАНИЦА е тук! Вярвам в това и смятам, че идеята за ГОЗБАНИЦА е добрия пример в комбинация с иновативно мислене и съвременен прочит!

Прекрасното творчество на ГОЗБАНИЦА може да откриете ТУК ❤️

#дазащитимбългарското

Discussion

0 people talking