Представяме историите на българските автори, участници в платформата gallery28online.com. На фокус: Марчела, която стои зад бранда Fold Your Mind ❤️

🔹1.Представи се.

Казвам се Марчела и стоя зад бранда Fold Your Mind. Създаваме всяка дреха и аксесоар и принтираме на ръка всеки детайл в семейното студио в Пловдив заедно с майка ми Мариета.

🔹2.Какво те вдъхнови да създадеш бранда?

Вдъхнови ме влечението към минималистичното изкуство. Завършила съм магистърска степен по Визуални изкуства в Сорбоната и именно там научих за тази естетика на less is more (по-малкото е повече). Освен това съм обсебена от геометричните форми (в частност триъгълници), които създавам и печатам на ръка върху дрехите си.

🔹3.Какво послание искаш да остави у хората?

Преди около 2 години реших, че искам да създавам нещо свое, завърнах се в България и стъпих на семейните традиции в създаването на дрехи (майка ми се занимава с това от близо 20 години), като допълних с нещо ново и свое: ръчно отпечатване на рисунките ми върху дрехите. Опитвам се да създам това усещане в хората, че получават дреха, която е създадена изцяло в семейното ни студио. Дреха, която е създадена с мисъл и със смисъл във всеки детайл, надпис, материя и кройка.

🔹4.Кое ти дава смисъл да продължаваш да създаваш?

Срещите с хората, които се появяват в точния момент (когато се чудиш дали си на прав път) и ти казват, че това, което създаваш е страхотно, за да те заредят да продължиш да твориш.

🔹5.Защо предпочете да останеш и да твориш в България?

Завърнах се в България след 8 години прекарани в Париж, защото НЕ вярвам на думи, като “тук нищо няма да случи”. Убедена съм, че в България можем да творим страхотни неща, стига да го пожелаем. #пречупи мисленето си – Fold Your Mind.

Прекрасното творчество на Fold Your Mind може да откриете ТУК ❤️

#дазащитимбългарското

Discussion

0 people talking