Представяме историите на българските автори, участници в платформата gallery28online.com. На фокус: Зина, която стои зад бранда Zinaarts ❤️

🔹 1.Представи се.

Зина Неделчева  от Пловдив. Завършила  магистърска степен  по специалност графика  в НХА, София през 2012. Винаги съм рисувала. Изкуството винаги е било бягството ми от реалния свят (когато имам нужда от такова) и чувствам, че е много важно за мен да го имам. Да мога да го показвам на всички останали е невероятна възможност, която получих, благодарение на подкрепата на моето семейство и приятели.

🔹 2.Какво те вдъхнови да създадеш бранда…?

След като завърших академията, реших да пробвам вместо да се захвана с поредна  работа, която просто ще плаща сметките ми, да се опитам да продължа  по пътя на изкуството и да видя, дали бих могла да го развия за себе си до степен,  да мога да се издържам, правейки това, което обичам… Все още работя по въпроса 😉

🔹 3.Какво послание искаш да остави у хората?

Да бъдат себе си, да не се отказват от желанията и мечтите си, колкото и да е трудно ( доста е трудно понякога) и да се стремят да  не крият истинското си аз от останалите. Това е и добър начин човек да открие хората, които  наистина държат на него/нея.

🔹 4.Кое ти дава смисъл да продължаваш да създаваш?

Има  доста моменти , в които съм се чудила дали има смисъл… после си давам почивка, и се опитвам да се разсеям , за да се върна малко след това на този въпрос и да се уверя, че има защо да не се предавам ( звучи драматично, но в моя филм съм си главен герой 😉 )…Не искам да се предавам и искам да докажа, че може да се получи добре. И това, което наистина ме зарежда  и ми дава сили да работя още, са думите и усмивките на хората, които идват, а често и се връщат на моята алея за още.

🔹 5.Защо предпочете да останеш и да твориш в България?

Обиколила съм доста места и страни навън, не с цел работа, но все пак… не искам да спирам да го правя, но винаги бих се върнала после тук , защото тук  си е вкъщи, тук са семейството ми и приятелите  от детство.  Тук е трудно , съвсем не е подкрепена дейността ми – моята и тази на много други творци и автори  в сравнение с други страни, но … не е нещо , което ме изненадва и се опитвам да работя, въпреки всичко това.

 

Прекрасното творчество на Zinaarts може да откриете ТУК ❤️

#дазащитимбългарското

Discussion

0 people talking